Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu

Şef Yavuz ÖZKARAN yönetiminde, Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu

Şef Yavuz ÖZKARAN yönetiminde, Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, bu yıl 10. sanat yılını kutlayan koro, birbirinden  güzel ve festival için özel olarak seçilmiş repertuvarı ile açılış konserini gerçekleştirecek.

Şef Yavuz ÖZKARAN hakkında;

Türkülerle birlikteliği merhum babası Hüseyin Özkaran’dan bağlama çalmasını öğrenerek başladı. İlk ve ortaöğrenim döneminde okul koro faaliyetleri içerisinde bulundu. Evli, Anıl ve Atıl adında iki erkek çocuk babasıyım.
1986-1990 yılları arası Samsun Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği(THM) bölümündeki eğitiminin ardından, 1995 yılına kadar belediye konservatuvarı Türk Halk Müziği korosunda saz sanatçısı olarak görev yaptı.

1996 yılında Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği korosunun kuruluş çalışmalarına katılarak, koroda 1996-1999 yılına kadar şef yardımcılığı görevinde bulundu. Görevde bulunduğum sürede, yurt içi ve yurt dışında birçok konser verdi, çeşitli ödüller aldı.

1999 yılında Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği bölümünde gençlik ve çocuk korosu şefi, öğretim görevlisi, 2001-2003 yılları arası Türk Halk Müziği bölüm başkanı olarak görev yaptı. Uzun yıllar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu’nda saz sanatçısı olarak yer aldı.

Daha sonraki dönemlerde Samsun Ondokuz Mayıs Lisesi Öğretmenler Türk Halk Müziği Korosu, Pelitder Türk Halk Müziği Korosu, Kurupelit Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Samsunlu Sanatçılar Derneği Türk Halk Müziği Korosu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun Gençlik Merkezleri Türk Halk Müziği Topluluğu Şefliği görevlerinde bulundu.

Şu an Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nda şeflik görevini sürdürmekte. Gerek koro gerekse bireysel olarak çok sayıda konsere imza attı. Türk Halk Müziği’ne gönül vermiş birçok öğrenci yetiştirdi.

Bestecinin Adı

Full name of the composer

Bestecinin yaşam yılı

Composer’s dates