İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Korosu

1999-2000 Eğitim Öğretim yılında kurulmuş ve bu tarihten itibaren ilimizde, Türkiye’nin çeşitlibölgelerinde ve yurt dışında bir çok festival ve şenliklerde okulumuzu temsil etmekte olan çokseslikoromuz, koro müziğini sevdirmek ve genç arkadaşlarımıza aşılamak için çeşitli organizasyonlardagörev almaktadır. Kurulduğu yıldan itibaren Ankara Polifonik Korolar Şenliği, KKTC Polifonik KorolarFestivali vb festivallere katılan koromuz almış olduğu çeşitli ödüllerle okulumuzu taçlandırmakta,başka illerin güzel sanatlar liseleri ile yaptığı ortak konserler ile de adını başarı ile duyurmaktadır.Okulumuzun önümüzdeki aylarda ve daha sonraki yıllarda düzenleyeceği festival ve konserlerle deilimizi bu alanda en güzel şekilde temsil edeceğini onurla duyurmak istiyoruz.Mükemmel paylaşımlarla ve coşku dolu olacağından kuşku duymadığımız bu organizasyonun birparçası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yöneten: Levent AYDIN:  07.12.1979’da Samsun’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Samsun’ da tamamladı. Müzikeğitimine 1992 yılında Samsun Belediye Konservatuarında çocuk korosunda başladı. 1998’de KTÜFatih Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne birincilikle girdi. Öğrenciliği döneminde çeşitlikorolarda koro şefliği yaptı ve Trabzon’da bir çok konserde sahne aldı. 09.03.2003’de Batman’ınKozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Kozluk YİBO Çocuk Korosu ile konserler düzenledi.Eylül 2007’de Samsun’un Bafra 30 Ağustos İ.Ö. Okulu’na atandı ve okul korosu ile çeşitli konser veorganizasyonlar düzenledi. 2008’in ilk aylarında Bafra Musıki Cemiyeti THM topluluğunda koro şefiolarak göreve başladı, ilimizde ve başka illerde çeşitli konser, yarışma ve festivallerde görev aldı vehalen cemiyet bünyesinde koro şefliğine devam etmektedir. Aynı topluluk ile M.E.B.’nın 2011 yılındadüzenlediği koro final yarışmasına yükselerek ilimize Türkiye 2.liği kazandırdı. 2014 yılında kurulan vehalen çalışmalarına devam eden Amisos Çoksesli Gençlik Korosu ile ilimizde, Çanakkale KorolarFestivali’nde ve KKTC Polifonik Korolar Festivali’nde başarılı sahne performansları ile bir çok ödülelayık görüldü ve ilimizi en güzel şekilde temsil etti. 2010 Ekim ayında Samsun İlkadım Güzel SanatlarLisesine Keman Öğretmeni olarak atanan Levent AYDIN koro müziği alanında düzenlenen bir çokfestival, çalıştay ve seminerlere katıldı, edindiği kazanımlarla okulumuzu ve ilimizi temsil yolundaçalışmalarına devam etmektedir.

KORO

Bestecinin Adı

Full name of the composer

Eserin orjinal adı