Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Orkestrası

Orkestra Özgeçmiş

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı orkestrası şef Prof. Dr. Mustafa USLU tarafından yönetilmektedir. Orkestra, Ana Bilim Dalı’nın öğrencilerinden oluşmaktadır. Konserlerde öğretim elemanlarından da destek alınmaktadır. Orkestra, Türk müziği ve Batı müziği ayrımı gözetmeksizin çeşitlilik içeren karma bir repertuvarı konserlerinde seslendirebilmektedir. Orkestra repertuvarında, eğitim amaçlı Batı müziği eserlerinin yanı sıra Türk müziğinin seçkin türküleri, şarkıları ve enstrümantal eserleri çok sesli düzenlemeleri ile sözlü ya da sözsüz olarak seslendirmektedir. Çeşitli sempozyumlarda ve kongrelerde çok sayıda konser etkinliği gerçekleştirmiştir. Bazı etkinlikler orkestra ve koro ile birlikte karma olarak sergilenmektedir. Ülkemizin çeşitli kademelerdeki seçkin eğitim kurumlarında ve belediyeler bünyesinde davetli orkestra olarak çok sayıda performans sunmuştur. Bu orkestra okul içi, okul dışı, şehirlerarası ve uluslararası konser etkinlikleri ile çalışmalarını yakın ve uzak çevrede sergilemektedir.

Prof. Dr. Mustafa Uslu Özgeçmiş

1963 yılında İçel’in Silifke ilçesinde doğmuş olan USLU, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Üniversite öğrenimini şuan çalışmakta olduğu birimde yaptıktan sonra, Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 yılında öğretim görevlisi olarak başladığı Marmara Üniversitesinde 2000 yılında Yrd. Doç. Dr. unvanını aldı. Üniversite bünyesinde ve dışında çeşitli orkestralarda görev yaptı. Çalıştığı bölümde Başkan Yardımcılığı, halen yürütmekte olduğu Anabilim Dalı Başkanlığı, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevlerini yapmakta ve Marmara Üniversitesi bünyesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı himayesinde Müzik ve Halkoyunları Koordinatörlüğü görevini yaptı. Marmara Üniversitesinde Çocuk Korosu, Anadolu Çocuk Korosu, Çağdaş Folk Müziği Topluluğu, Oda Müziği Topluluğu, Çoksesli Türk Halk Müziği Korosu gibi grupları kurdu ve şefliğini yaptı. Üniversite adına çok sayıda konser etkinliği ve organizasyonlar yaptı. Çeşitli dergilerde ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilimsel makaleleri yayınladı. Ulusal ve Uluslararası sempozyumlarda bildiriler sundu, oturum başkanlığı ve bilim kurulu görevlerinde bulundu. Şefliğini yaptığı Marmara Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu’na üniversiteler arası yarışmalarda ödüller kazandırdı. 2007 yılında yapılan Üniversiteler Arası Türk Halk Müziği Korolar Yarışması’nda Türkiye Şampiyonu ödülüne layık görüldü. Yaratıcı çalışmaları arasında çocuk şarkıları ve bazı özgün besteleri, çok sayıda türkü düzenlemeleri, keman eğitimine yönelik etütleri sayılabilir. Kurumunda şuan Lisans düzeyinde keman eğitimciliğinin yanı sıra, Orkestra/Oda Müziği, Okul Deneyimi, Öğretmenlik Uygulaması ve Lisansüstü düzeyde Anadal Eğitimi, Türkiye’de Müzik Eğitimi, Müzik Eğitimine Kültürel Yaklaşımlar derslerini yürütmektedir. Eğitimciliğinin ve şefliğinin yanı sıra Yükseköğretim Kurumu tarafından yürütülen bazı eğitim programlarında ve çalıştaylarında aktif biçimde görevlerini yürütmektedir.

Orkestra Konser Programı

1. Ayşe’nin Dansı Gara Garayev